Brian, Jan, Michael og Lene mødtes ukristeligt tidligt på Statoil - Team Årslev (Bendt og Kenn) blev samlet op i .....Årslev.

I god og ikke urimelig fart ad motorvejen lige til vi nåede dæmningen ved Siø, hvor vi holdt en kort pause.

Ankommet til Langelandsfortet måtte vi betale 85,- kr per mand og dame. Al høflig prutten om prisen og forsøg på at snyde sig ind på anden vis blev affærdiget, så vi startede rundturen lettere desorienterede efter vores første møde med en langelænder.

Nu er vi ikke en visuelt minded klub - vi skal røre og smage, så vi fik rørt og mærket os igennem hele udstillingen - ikke en gammel telefon, uden vi har prøvet den - ikke en kanon, uden vi har affyr.... kravlet på den - ikke et sigte, uden vi har ændret på styrken og ikke en U-båd, uden vi har forsøgt at sænke den. Det var en god udstilling!

Efter at have pillet Brian af kanonen, og Kenn ned af jernrørene kørte vi tørstige og sultne til Bagenkop og spiste. Ved havnen holdt en kæmpe gruppe Harley'er fra Tyskland, men de kørte hurtigt, efter vi var ankommet. Vi ved det godt! - vores mc'er er svære at hamle op med!

Det var sværere end som så at få spist i en fart her. Kenn gentog successen fra ungdommens kilde på Bornholm og forsøgte at charmere sig til hurtigere betjening, men der skete ikke andet, end at servitricen fuldstændigt tabte tråden, og det hjalp absolut ikke på omsætningen (2-0 til Langeland).

Efter at nogle havde spist og andre helt havde opgivet at få noget mad, havde Brian fået Langeland nok for den dag og kørte hjem til sine gæster. Vi andre ville se vilde heste, kong Humble's grav og Lene's fars kaffe. Hestene sås fjernt ude i horisonten, det samme gjorde fuglene i fuglereservatet. Ved kong Humble's grav blev Kenn tilbage og tog sig en morfar - jo, du gjorde! - mens vi andre sneg os igennem bondemandens mark for at se gravhøjen.

Tl slut en tur ud til Botofte, hvor vi fik den hårdt tiltrængte kop kaffe og hjemmebag hos Lene's far. Det var også her, at Kenn smed bukserne og gik i vandet, frivilligt.

Vejret var med os denne dag, det var kort sagt mere end lunt og ikke en trøje var tør, da vi vendte tilbage mod Fyn efter en rigtig god tur rundt på Langeland.

1. kanonstilling

2. kanonstilling

Das Boot.

Kong Humble's grav.

© 2009 Landstrygerne.dk

 EN KANON DAG PÅ LANGELANDSFORTET.