HERREGÅRDSTUR PÅ VESTFYN OKTOBER 2011

Denne lørdag var klubbens sæsonafslutning, så alle sejl var sat til. Det tegnede til at blive en god tur: 7 Landstrygere, 8 motorcykler og vores hang-arounds var hentet ind, alle havde tanket og kun de ædru var mødt frem.

Fødselsdagshymnen blev afsunget (fordi Laila havde fødselsdag, og som for øvrigt også havde fået ny mc - JA, EN YAMAHA MERE!!)

Så var vi klar til afgang, og vi varmede op på motorvejen til Bellinge og kørte til Krengerup Gods. Her på dette flotte sted holdt vi pause, mens en særdeles veloplagt og velforberedt Big Bent fortalte om stedets historie. Der var anerkendende grynten og nikken undervejs, mens andre også gerne ville have fremhævet det hårde arbejde, som herremændene ikke nødvendigvis selv havde lavet. Det værkede i vores hoveder - det var tidligt på dagen og søndag, og letterede berusede af det flotte, let disede vejr fortsatte vi gennem skovene, hvor solens stråler faldt som lette gardiner gennem det endnu tætte løv. Det var fand'me flot!

Vi fortsatte til Brahesborg. Vi var klar, Big Bent var klar, og på kanten af voldgraven blev vi nogle historier rigere, specielt den om at den tidligere ejer havde druknet sig herude vakte interesse.

Næste stop var Aborg Strand Så skal jeg da lige love for, at der kom gang i drengene! De fandt hver en fin, fin sten og sendte dem ud over vandet - dem har vi godt nok været heldige med!!

Så i retning mod Assens, hvor vi denne gang kunne sidde udenfor og nyde det gode vejr, og her fik vi lidt at spise.

Når Big Bent tænker, sætter han farten ned. Det sker ikke så tit, men pludselig begyndte han at snøvle afsted derude, og så holdt vi øvelse i Saltum (U-vending, ja), og vi fortsatte, som intet var hændt, til fangehullet ved Voldstedet. Det var for øvrigt lige efter, at vi havde hilst på Britta Schall Holberg, der var ude at lufte sin Mercedes sportsvogn og røde hår, og hun hilste skam pænt. Der, i dette fangehul, har der engang siddet en biskop i 2 år, fordi kongen var blevet sur på ham, fortalte Big Bent i dramatiske vendinger. Stedet brændte senere, og man byggede Hagenskov, som vi også lige var rundt og se på. Herregårdene ligger rimeligt tæt på hinanden, og det begyndte at blive hårdt for rygerne med alle de pauser.

Vi var i god tid, så vi fortsatte til Avernæs Havn, hvor vi nød livet lidt. Til slut omkring dæmningen over til Helnæs for lige at mærke suset, når vi kører op i "himlen".

Ved 16-tiden var vi tilbage hos Carsten, hvor vi fejrede en veloverstået sæson (den officielle del i hvert fald - hvis vejret er til det, kører vi da endnu!). Her dukkede der endnu en Landstryger op, som i mellemtiden var blevet tilnærmelsesvis ædru.

© 2009 Landstrygerne.dk